Medycyna Naturalna / masaz / czekolada

Czekoladoterapia


Czekolada to  jeden z najstarszych afrodyzjaków. Już rdzeni mieszkańcy Meksyku – Majowie znali dobroczynny wpływ czekolady na ludzki organizm. Relaksuje, uspokaja, jest źródłem wiele witamin (A, B1, B2, B3, E, PP) i mikroelementów (magnez i żelazo). Czekolada to także pokłady węglowodanów, białka, błonnika, flawonoidów i alkaloidów.

Czekolada jest również ważnym składnikiem preparatów kosmetycznych. Stosowany jest do produkcji kremów, balsamów, peelingów i żeli pod prysznic. Natłuszcza suchą skórę oraz modeluje sylwetkę. Optymalne efekty dają także specjalne zabiegi, proponowane przez salony kosmetyczne i ośrodki spa. Kuracje czekoladowe pobudzają spalanie tłuszczu, zmniejszają obrzęki, nawilżają, ujędrniają, skóra po nich jest miękka, gładka, odżywiona. Spowalniają procesy starzenia, poprawiają kolory skóry. Czekolada jest w pełni nieturlanym składnikiem, dlatego można ją z powodzeniem używać na całe ciało.

Zabiegi czekoladowe:

- złuszczanie martwego naskórka na partiach skóry,  gdzie pojawia się cellulit: uda, biodra, pośladki, ramiona, brzuch.
- pobudzanie zmysłów po przez nakładanie czekolady na całe ciało
- wygładzenie skóry w wyniku owijania ciała folią, po uprzednim nałożeniu masy czekoladowej
- pobudzenie spalania tkanki tłuszczowej po przez intensywne wcieranie mieszkanki w skórkę
- działanie odprężające, delikatny masaż relaksujący z użyciem olejków czekoladowych






KATALOG STRON | Czekoladoterapia
Polityka Prywatnosci |
Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.

Bez tych plików serwis nie będzie działał poprawnie. W każdej chwili, w programie służącym do obsługi internetu, można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji w Polityce prywatności.

Zapoznałem się z informacją